Bert Brussen pleit voor beledigingsplicht

heilbertIk wist niet eens dat ze bestonden, maar blijkbaar zijn ze er toch: Mensen die vinden dat iedereen die niet mee doet aan de beledigings-hype een vijand van het vrije woord is. Een soort beledigingsplicht voor journalisten dus. Net zoals van moslims het onzinnige en denigrerende “afstand nemen” gevraagd wordt, zo moet elke zichzelf respecterende journalist van Bert Brussen vanaf nu minimaal één keer de profeet hebben beledigd, omdat hij anders mee werkt aan de ondergang van de “westerse vrijheid”. En dat laatste is natuurlijk ook al een zeer vreemd verschijnsel, als zou vrijheid een typisch westers verschijnsel zijn.

Ik kan de heer Brussen verzekeren, dat het voor bepaalde groepen in de westerse samenleving – zoals bijvoorbeeld pedofielen – op het Arabisch schiereiland een stuk beter toeven is dan hier in Nederland, want hier komt de plaatselijke bevolking vanwege je geaardheid met fakkels en hooivorken in groten getale je straat in gemarcheerd om collectief je ramen in te gooien. Dus hoezo vrijheid?

En het meest trieste is ook nog, dat deze journalist zegt voor de vrijheid van meningsuiting op te komen door de vrije keuze van het niet willen beledigen te verheffen tot journalistieke zonde, terwijl hij als ervaringsdeskundige toch als geen ander zou moeten beseffen dat elke journalist over zijn eigen publicaties dient te gaan, en zich GEENSZINS door Bert Brussen of andere beledigingsterroristen moet laten vertellen op welke manier het nieuws gebracht zou moeten worden!

En daarnaast vergeet Brussen ook nog een klein maar belangrijk detail, en dat is dat iedereen in de westerse samenleving het recht heeft om beledigd te mogen zijn. Zij hoeven zich dus niet door Brussen of andere zelfverklaarde “strijders van het vrije woord” te laten vertellen dat zij elke belediging als zoete koek moeten slikken omdat zij zich moeten aanpassen aan de normen en waarden die meneer Brussen hen voorgeschreven heeft! Pas als Bert Brussen net zoals de profeet anderhalf miljard aanhangers heeft verzameld die de levenswandel van Bert Brussen als leidend aanvaarden in hun leven, dan heeft hij enig recht van spreken over hoe anderen zich dienen te gedragen!

Maar nee, we zijn volgens hem allemaal hypocriete huichelaars en verraders van de democratie door niet te buigen voor de door Brussen opgelegde beledigingsplicht. We zouden allemaal op commando van Brussen martelaren voor het vrije woord moeten worden, en anders zonder pardon door Brussen’s beledigingspolitie uit onze journalistieke functie ontheven moeten worden. De selectieve vrijheid die Brussen hier propageert is derhalve de ware journalistieke dictatuur. Het zou me daarom ook niets verbazen als een groot deel van de vijf miljoen verkochte tijdschriften van Charlie Hebdo gekocht zijn door degenen die gezwicht zijn voor de beledigingsterreur van Brussen, die zich zegt af te zetten tegen politieke correctheid, maar tegelijkertijd  net als al zijn andere politiek-correcte vriendjes netjes aansluit in de lange rij hypocriete demonstranten met “Je suis Charlie”-bordjes.

Échte kritische journalisten herken je nu juist omdat zij ook durven op te komen voor de mensen die DAADWERKELIJK beperkt worden in het uiten van hun mening, zoals de Franse komiek Dieudonné, die gisteren opgepakt is vanwege een  onwelgevallige mening. In Nederland worden zulke mensen ook wel haatpredikers genoemd. En zo valt in Frankrijk het maken van grappen over Joden ook niet zomaar onder de vrijheid van meningsuiting, want behalve Dieudonné is ook een cartoonist van Charlie Hebdo eens ontslagen vanwege vermeend antisemitisme.

Bert Brussen zal hierover waarschijnlijk zijn schouders ophalen, omdat het in dit geval over een “niet-westerse vrijheid” gaat, en dat soort vrijheden zijn vaak een stuk minder interessant omdat ze toch niet in het belang zijn van ons westerlingen…

Robert Jean Konrad

Dit bericht werd geplaatst in pedofielen, vrijheid van meningsuiting en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s