Islamofobie: De psychische volksziekte van de 21e eeuw

Schilderswijk-568x379Wie zijn toch die mensen? Wie zijn toch die mensen, die zichzelf al 10 jaar en 2 dagen lang kwellen en pijnigen met het idee, dat ze bedreigd worden door hoofddoekjes? Dat ze bedreigd worden door een Arabisch boek, en door een profeet die al 1400 jaar niet meer leeft? Waar komt het onverklaarbare masochisme vandaan, die die mensen tot zelfverklaarde slachtoffers maakt?

Het is een raadsel wat me al jaren bezig houdt.

Zoals Franklin D. Roosevelt bij zijn inauguratie in 1933 al zei: “the only thing we have to fear is…fear itself …”. Een wijsheid die anno 2014 nog steeds staat als een huis! De islamofoben zijn dus, in andere woorden, het slachtoffer van hun eigen angst. Want de statistische kans dat ze de volgende dag in Den Haag door een ISIS-aanhanger onthoofd worden is natuurlijk 1 : 1.000.000.000, oftewel vrijwel nul. Zelfs al zouden ze hun kromzwaard zélf meenemen naar het door hen gevreesde kalifaat in de Schilderswijk, dan nóg betwijfel ik ten zeerste, of ze zelfs maar één aldaar woonachtige radicale moslim bereid zouden vinden om hen met hun zelf meegebrachte moordwapen te onthoofden!

Op de één of andere raadselachtige manier lukt het de islamofoben ook altijd weer om geweld in oorlogsgebieden te koppelen aan de islam, terwijl dat geweld toch écht het gevolg is van de oorlog. Zo gaat dat namelijk al duizenden jaren lang in oorlogen, dat de plaatselijke bevolking groot onrecht en geweld wordt aangedaan. Ook is een typisch kenmerk van een oorlog, dat er chaos heerst waarin radicale groeperingen de kans krijgen dood en verderf te zaaien, omdat enige controle door leger en politie in zo’n situatie weggevallen is. Dus ook dat is niets nieuws. Bedenk zelf maar eens: Wanneer is de laatste keer dat een islamitisch land als Oman in het nieuws is geweest? Precies! Toen onze voormalige vorstin Beatrix er op bezoek ging! En dus niet vanwege zogenaamd “moslimgeweld”. Moslimgeweld bestaat namelijk niet. Ik stel mij ook nooit de vraag, of ik liever vermoord zou willen worden door een atheïst of door een moslim, omdat in dat geval de religie van de moordenaar niet ter zake doet! Voor mijn eigen belang is namelijk veel crucialer, dat in dat geval mijn leven op het spel staat, en het maakt me echt geen zier uit wat de levensovertuiging van de moordenaar in dat geval is! Ik heb wel andere dingen aan mijn hoofd!

Maar goed, het bezoek van de koningin aan Oman en de Verenigde Arabische Emiraten was, ondanks het vredelievende karakter ervan, natuurlijk tóch weer een reden voor de islamofoben om kritiek te uiten. Die kritiek had voornamelijk betrekking op het feit, dat de majesteit een hoofddoek droeg. Hiermee zou zij volgens kwade tongen “vrouwenonderdrukking promoten”. Totale onzin natuurlijk, want als zij in Moskou een Russisch-orthodoxe kerk zou bezoeken, dan zou óók een verzoek zijn gekomen om haar hoofd te bedekken, wat gebruikelijk is daar. De enige juiste conclusie is dus wederom, dat die verontwaardiging het resultaat is van de islamofobie, die in ons land zo onderhand ernstige vormen begint aan te nemen.

fleur-agemaMaar goed, laat ik dan afsluiten met een vrolijke noot:

Fleur Agema is zwanger. U weet wel, de allergrootste groupie van PVV-leider Wilders. Als er één vrouw in Nederland is, die de warme kringspier van de Grote Blonde Leider menigmaal om haar slanke pols elleboog heeft voelen samen knellen, dan is zij het wel. Maar ik heb nu al medelijden met de PVV-baby waarvan zij zelf al aangekondigd heeft die te gaan baren. Het kind zal ongetwijfeld in de jeugd gebukt gaan onder een stortvloed van moslimhaat en islamofobie. Het zal stevig geïndoctrineerd en gemanipuleerd gaan worden totdat het dagelijks en met knikkende knietjes gewezen wordt op de “gevaren van de islam”. Hopelijk zal het onderwijs in ons land kwalitatief voldoende bestand zijn om die pseudo-ideologische propaganda er tijdig uit te krijgen…

Robert Jean Konrad

Dit bericht werd geplaatst in islamofobie, moslimhaat en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Islamofobie: De psychische volksziekte van de 21e eeuw

 1. Pingback: Anoniem

 2. islam mietje zegt:

  Robert-Jean Konrad : een grotere debiel dan jij bestaat er niet ! Hou hier maar rekening mee : jij gaat niet oud worden …. !

  Like

 3. KL zegt:

  “Maar ik heb nu al medelijden met de moslim-baby (…). Het kind zal ongetwijfeld in de jeugd gebukt gaan onder een stortvloed van Jodenhaat en homofobie. Het zal stevig geïndoctrineerd en gemanipuleerd gaan worden totdat het dagelijks en met knikkende knietjes gewezen wordt op de “gevaren van het Westen en de democratie”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s