De rechtse hobby van het “benoemen”

DEN HAAG-VERKIEZINGEN-DEBATAfgelopen week was het weer eens zo ver. Er moest weer van alles benoemd worden in de Tweede Kamer, en dan met name door de rechtse partijen in de oppositie. In dat opzicht kunnen we gerust stellen dat het benoemen een typisch rechtse hobby is, want zowel VVD, CDA als PVV lijken erg veel te houden van dit curieuze fenomeen.

Voor wie nog niet weet wat deze rechtse hobby precies behelst, zal ik het met een kort maar eenvoudig voorbeeld uitleggen: Stel je loopt op straat, en het begint te regenen. Vervolgens pakken je zintuigen dit natuurlijke fenomeen op, en kun je besluiten het te benoemen. Belangrijk detail bij het rechtse benoemen is, dat de dingen die benoemd worden een negatieve lading dienen te hebben, zonder dat daar een oplossing voor mogelijk is, dus regen is een perfect voorbeeld. Een rechtse volksvertegenwoordiger kan dan in de Tweede Kamer gaan verkondigen hoe vervelend de regen wel niet is, en waarom er in hemelsnaam nooit eens iets aan gedaan wordt. De rest van de partijen lacht hem dan uiteraard hartelijk uit vanaf de linkerkant van de zaal, en dan is het gebruikelijk dat de rechtse volksvertegenwoordiger roept dat die mensen “linkse wegkijkers” zijn, die het probleem van de steeds weer terugkerende regen bewust willen ontkennen. Dit eigenaardige patroon herhaalt zich steeds weer opnieuw en over allerlei nutteloze en niet-oplosbare problemen, en dus ook in het geval van de PVV die het vervelend vindt dat er mensen zijn die er een andere religie of ideologie op na houden.

Kampioen van het benoemen is natuurlijk al 10 jaar en 2 dagen lang Geert Wilders van de neo-nationalistische PVV-beweging, de partij die twee leden heeft, en waarvan allebei die leden Geert Wilders heten. In tegenstelling tot Sybrand Buma, waarvan we enkele dagen geleden al gemeld hadden dat hij het vreselijk nodig vond om te benoemen dat sommige mensen er toch wel erg onwelgevallige meningen op na houden, was Wilders op het eveneens onheilzame idee gekomen om een oude stoffige benoemrede uit zijn PVV-la op te vissen die we al enkele malen daarvoor van hem gehoord hadden. Niet erg slim zou je op het eerste gezicht denken, want als je dan tóch de gelegenheid krijgt om op nationale televisie je favoriete hobby uit te oefenen, kom dan met een nieuwe verfrissende benoemspeech, zodat de mensen niet al na enkele minuten in slaap vallen bij het horen van deze langspeelplaat die al jaren in dezelfde groef blijft hangen! Maar nee, eigenwijs zoals hij altijd is slaat de Grote Blonde Leider alle adviezen in de wind en begint aan zijn grijsgedraaide redevoering.

Nu bestaat er natuurlijk altijd een kans dat er mensen zijn die de afgelopen 10 jaar en 2 dagen de benoemredes van Wilders gemist hebben en dus geen idee hebben van het feit dat dit een oud onder het stof vandaan gehaald verhaal is – al kan ik me dat nauwelijks nog voorstellen – maar dan moet hij er natuurlijk NIET nog eens extra bij gaan vertellen dat het al 10 jaar en 2 dagen geleden geschreven is! Maar wat doet het geblondeerde uilskuiken? Precies! Doodleuk en zonder schroom verklapt hij aan de enkeling die nog niet in slaap is gevallen, dat het eigenlijk een oude gedateerde speech is die hij in 2004 nog in WordPerfect op zijn met 14″ beeldscherm meegeleverde Windows 98 computer heeft zitten tikken! Je zou haast medelijden met de arme man gaan krijgen!

En wederom richt hij zich in zijn slaapverwekkende en vol met frustraties gevulde herhaal-bijdrage voornamelijk tot alle andere partijen, waarvan hij het onbegrijpelijk vindt dat ze zichzelf na al die 10 jaar en 2 dagen nog stééds niet hebben opgeheven om vervolgens blindelings zijn onzinnige, nutteloze, en compleet onuitvoerbare partij-programma over te nemen, niet beseffend dat zijn islamofobe achterban uit het oer-Hollandse Volendam van de 19e eeuw slechts 10% van de Nederlandse bevolking vertegenwoordigt, en dat de andere 90% helaas genoeg verstand onder de schedel heeft zitten om de doorgaans in uiterst voorspelbare tirades losbarstende PVV-potentaat na al die 10 jaar en 2 dagen nog serieus te nemen!

Maar ongetwijfeld zal hij zich daar niet veel van aantrekken, en zijn eenzame “strijd” voortzetten, zodat we volgend jaar opnieuw een extra rolletje pepermunt zullen moeten meenemen om de speeches van de doorgewinterde haat-prediker uit te kunnen zitten. Het zij zo.

Robert Jean Konrad.

Dit bericht werd geplaatst in benoemen, islamofobie, neo-nationalisme en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op De rechtse hobby van het “benoemen”

 1. Pingback: Anoniem

 2. Frans zegt:

  Had deze rechtse hobby wel benoemd mogen worden?

  Geliked door 2 people

 3. Even denken hoor, dus als ik de schrijver goed begrijp is een probleem dat al langer bestaat per definitie onoplosbaar, en iemand die al langere tijd een groot probleem aankaart moet gewoon niet zeuren omdat het onoplosbaar is?
  Nou met zo’n instelling gaan we een end komen!
  Als ik de schrijver een beetje snap (helemaal zal wel niemand lukken) dan is behalve de SP, PvdA en GroenLinks elke andere partij “rechts”, grotere kolder heb ik nog zelden gelezen, zelfs op extreem linkse sites zoals Joop!.nl en Krapuul gaan ze geloof ik nog niet zover.
  Het is op zich natuurlijk prima dat mensen er van elkaar verschillende opvattingen op nahouden, maar het is wel vervelend als het één wordt weggezet als “blijven hangen in dezelfde groef” om vervolgens zelf aan te komen “Grote Blonde Leider”, als er nou één kreet is die toch wel is grijsgedraaid dan is het die toch wel.
  Ook een beetje selectief trouwens want één van de Linkse kopstukken, Harry van Bommel, verft zijn haar sinds kort ook een aantal tinten lichter.
  De één na laatste alinea is wel verhelderend voor de goede lezer, bevindingen van de schrijver worden als pure waarheid gezien en al het andere wordt weggezet als aanzet om ‘blindelings zijn onzinnige, nutteloze en totaal onuitvoerbare partijprogramma over te nemen’.
  Kennelijk vond de schrijver het zo slaapverwekkend dat hij ook nooit luistert naar de oplossingen die worden aangedragen, en dat hij ook niet geïnteresseerd is in het beargumenteren van zijn mening/inzicht.

  Maar laat ik nou eens een simpele vraag aan de schrijver stellen; wat is nou de enorme verrijking die u kennelijk ziet in de multiculturele samenleving, wat is nou de grote bijdrage van immigranten uit met name moslimlanden en hun hier geboren nakomelingen aan het door hun gekozen nieuwe vaderland, of is dat teveel gevraagd?
  Hoe kan het nou dat mensen die een beter bestaan wilden opbouwen in westerse landen zelfs na zoveel jaar geen gelegenheid onbenut laten om hun afschuw over de westerse samenleving te spuien, wat is dan de reden dat zij niet reeds lang geleden hebben gekozen voor het teruggaan naar hun oorspronkelijke vaderland.
  Wat maakt dat zij na decennia hier te hebben gewoond nog altijd proberen het land om te vormen naar iets dat lijkt op hun vaderland, ze gingen daar toch niet zonder reden weg mag ik aannemen?

  Like

 4. Leftis Right zegt:

  In de column valt nergens te lezen dat hij de multiculturele samenleving als een “enorme verrijking” ziet, dat verzint u er dus maar even bij. Verder zijn de immigranten uit moslim-landen niet hier gekomen als “keus voor een nieuw vaderland”, maar in de laatste jaren vooral om de oorlog in hun eigen land te ontvluchten. Dus dat is de reden dat ze daar weg gingen.

  Like

 5. Op zoek naar de persoon achter deze website 😉 eerste gok ** Herman Vogel ** maar ook dan moeten we nog even verder graven, en diep graven kunnen we zo goed !

  Like

 6. fuckjou rjk zegt:

  De linksche hobby van het wegkijken, draaien en LIEGEN!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s