Sybrand Buma herstelt de Gestapo in ere!

Buma-GestapoIn deze turbulente tijden ben je van de ene verbazing nog niet bekomen, of de andere slaat alweer als een mokerslag in op je hersenpan. Vanavond konden we bij de NPO weer getuige zijn van zo’n typisch open-vallende-mond-moment. Sybrand Buma, de fractievoorzitter die het in 2010 gezonken CDA-schip probeert op te duiken uit de diepten van de inmiddels tot algenbrij vergane christendemocratie, schoof aan bij Jeroen Pauw, om daar zijn nieuwe standpunt te verkondigen wat betreft onwelgevallige meningen. Het verheerlijken van geweld zou verboden moeten worden, maar dan natuurlijk alleen als die verheerlijkers tot de moslimgemeenschap behoren!

Als je namelijk de massamoorden van de machtswellustige Assad-familie in Syrië helemaal toppie-joppie vind, dan is dat uiteraard geen enkel probleem! En ook het goedpraten van het Israëlische geweld boven Gaza en het op Facebook “liken” van Russisch geweld in Oost-Oekraïne kan men gewoon blijven doen van Buma, want per slot van rekening is de ene geweldsverheerlijking nu eenmaal lang niet zo schadelijk voor de volksgezondheid als de andere!

“Wij moeten ons land verdedigen tegen de vestiging van het kalifaat, want dat dreigt in Nederland een positie te krijgen” – waren de woorden van Sybrand Buma. Nee, ik vergis mij niet, het was niet onze nationale haat-nar Geert Wilders die dat zei, het was toch écht Buma, die blijkbaar in een vlaag van totale verstandsverbijstering verzeild was geraakt, of misschien nog in de waan verkeerde dat hij een gedoogcoalitie met de neo-nationalistische PVV overeind moest helpen te houden. Verder zei hij over het Haagse gemeenteraadslid Abdou Khoulani, die op televisie had uitgelegd begrip te hebben voor moslims die vanuit Nederland naar Syrië gaan om mee te vechten, en ik citeer: “dat zo’n man geen plaats zou moeten krijgen in een normale democratische context, want hij doet gevaarlijke dingen”. In het Haagse jargon betekent dat, dat Buma vindt dat mensen met dit soort onwelgevallige meningen zich niet eens meer verkiesbaar zouden mogen stellen! En ook vindt hij het blijkbaar volstrekt normaal, dat alleen al de gedachte om naar Syrië of Irak af te reizen voldoende is om iemand zijn paspoort af te pakken of preventief op te sluiten, geheel in lijn met de methodes die de Gestapo vroeger gebruikte om vermeende staatsvijanden op te sporen en via een gerechtelijke vrijbrief en zonder uitgebreide juridische procedures te kunnen vervolgen! Terwijl in het programma Knevel & van den Brink enkele weken geleden nota bene nog een meisje uitgenodigd werd die in het programma doodleuk aankondigde dat zij naar Israël ging vertrekken om het leger aldaar onder het mom van “zelfverdediging” te gaan helpen met het bombarderen van Palestijnse kindertjes! Waarom heeft de AIVD toen niet ingegrepen, en haar het paspoort ontnomen? Is het van de aardbodem wegvagen van honderden Palestijnse kindertjes soms minder erg als het vermoorden van twee Amerikaanse journalisten?

thought-police-2Maar het wordt nog veel erger:

Buma heeft geweigerd in discussie te gaan of zelfs maar aan één tafel te gaan zitten met Okay Pala, voorman van de internationale islamitische organisatie Hizb ut-Tahrir. Waarschijnlijk omdat hij de heer Pala niet Okay vindt. Hij stelt, dat hij door in discussie te gaan deze beweging “een platform” geeft, en dat wil hij niet.

Pardon? Ja, u hoort het goed!

Het CDA, dat de radicaal nationalistische PVV van de ultieme haat-prediker Geert Wilders twee jaar lang een platform heeft gegeven door samen te werken in een gedoog-regering, vindt nu opeens dat we ons moeten verweren tegen haat zaaiende partijen! Hypocrisie ten top! En als een christendemocratische kippenboer zonder kop die lijdt aan een ernstig gebrek aan korte-termijn-geheugen gaat hij verder: “Mensen meenemen in die ideologie van haat vind ik zó gevaarlijk, dat wij meer moeten snappen, dat we onze samenleving moeten verweren!” .

Gelukkig zaten er ook nog enkele mensen aan tafel die donders goed begrepen dat je de westerse vrijheden waarvoor we honderden jaren gestreden hebben niet zomaar aan de kant kunt gooien, om daarvoor in de plaats een “gedachte-politie” in het leven te roepen die meningen vooraf moet gaan beoordelen en zonder tussenkomst van een rechter tot maatregelen over gaat om mensen de mond te snoeren, zoals het er in landen met een lange dictatoriale traditie al sinds mensenheugenis aan toe gaat. Een zorgelijk kijkende Femke Halsema lijkt de enige aan tafel die Buma met sterke argumentatie van repliek kan dienen, en die volkomen terecht wijst op het feit, dat de Nederlandse wetten die gestoeld zijn op democratische vrijheden nooit mogen worden aangepast om aan gevoelens van angst en woede tegemoet te komen. Het is cruciaal om in die gevallen altijd het hoofd koel te houden en de ratio te laten zegevieren!

Robert Jean Konrad.

Dit bericht werd geplaatst in islamofobie, vrijheid van meningsuiting en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Sybrand Buma herstelt de Gestapo in ere!

  1. Pingback: Anoniem

  2. Pingback: De rechtse hobby van het “benoemen” | Kopje thee met suiker graag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s