Hermetisch in Heumensoord: Het Westerbork van Wilders

Wat zijn we in Nederland toch gezegend met een wakkere omroep als WNL die de hardwerkende rechtse kijkers in ons land op hun wenken bedient en hen voorziet in hun dagelijkse portie nieuws over ongeregeldheden in AZC’s. Er gaat werkelijk geen werkdag voorbij of er is volgens WNL weer een vluchteling met een volle zak die dreigend naar een prepuberaal meisje heeft gestaard, een asielzoeker die willens en wetens naast het Bukotoilet heeft gescheten, (iets wat dronken Nederlanders trouwens met duizenden tegelijk óók doen tijdens het bezoeken van de zomerfestivals, en uiteraard zonder dat WNL zich daar druk over maakt,) of een teruggekeerde Syriëganger die door iemand als held gezien wordt, en wat op nationale televisie als nieuwswaardig item wordt gezien omdat dat nu eenmaal op Facebook hep gestaan.

MaaikeTimmerman-01Het aardige van dit alles is dan wel weer dat ze bij WNL voor al dit “schokkende nieuws” een naïef en oer-Hollands burgermeisje als Maaike Timmerman hebben weten te strikken die al hevig op haar iPad swypend de wakkere Nederlanders op de hoogte brengt van het naderende onheil. Als we Maaike toch niet hadden, dan waren de bezorgde burgers in ons land totaal onwetend na hun ontbijt de deur uit gestapt om hard te gaan werken voor het belastinggeld dat ze elk jaar weer mogen afdragen aan de overheid, zonder zich te realiseren dat hun bloedeigen dochters op gruwelijke wijze zouden worden blootgesteld aan de starende volle zakken van loslopende vluchtelingen in hun dorp!

Daarom verbaast het mij ook niets dat er door Maaike ter geruststelling van haarzelf en van de bezorgde kijkers regelmatig telefonisch contact wordt gezocht met de Grote Blonde Leider, onze redder in nood. En zo ook afgelopen vrijdag. En de rabiaat-rechtse roerganger van de neofascistische PVV kwam gelijk met een rigoureus plan. De AZC’s in Nederland zouden hermetisch afgesloten moeten worden van de buitenwereld! En de asielzoekers die deze hermetisch afgesloten kampen bevolken zouden uiteraard allemaal zo snel mogelijk het land uit geknikkerd moeten worden!

Daarmee is er wat mij betreft een nieuw dieptepunt aangebroken in de plannen die de PVV heeft met Nederland. Hermetisch afgesloten kampen met mensen die gedeporteerd moeten worden kan ik niet anders omschrijven als concentratiekampen. Prikkeldraad, kampbewaarders en wachttorens zullen nodig zijn als Wilders wil garanderen dat het kamp daadwerkelijk hermetisch afgesloten wordt. Asielzoekers die proberen te ontsnappen zullen door elektrocutie of geweervuur om het leven komen. Want illegalen hebben volgens de PVV nu eenmaal geen rechten. Illegaliteit moet volgens hen zelfs strafbaar gesteld worden, dus de concentratiekampen waarin ze de AZC’s willen veranderen zullen bevolkt worden met mensen die volgens hen schuldig zijn aan een strafbaar feit. Criminelen dus. En dat alles om de “bezorgde burgers” tegemoet te komen.

ConcentratiekampTer vergelijking: Het “Centraal Vluchtelingenkamp Westerbork” werd in 1939 gebouwd in opdracht van de Nederlandse regering. De kosten voor de bouw werden verhaald op de Joden. De naam zegt het al, het kamp was bedoeld voor de opvang van vluchtelingen. Deportatie werd door de bezetter afgedaan als “vrijwillige emigratie”, toevallig of niet ook één van de drie punten die de PVV wil invoeren voor de vermindering van Marokkanen. Hoe kunnen ze dan nog blijven volhouden dat hun programma niets te maken heeft met etnische zuivering? Bijna al hun plannen zijn erop gericht om Nederland “moslimvrij” te maken!

Maar het ergste van dit alles vind ik nog wel dat het naïeve meisje Maaike door WNL wordt misbruikt om dit soort neofascistische propaganda de wereld in te slingeren. Zij leest braaf haar tekst op in de hoop ooit eens promotie te mogen maken naar een écht nieuwsprogramma zonder de mogelijkheid te hebben om weerwoord te bieden aan de dwingende retoriek van een geblondeerde rechts-extremist uit politiek Den Haag. Heumensoord als hermetisch afgesloten deportatiekamp. Hoe is het mogelijk dat deze oproep van de PVV even tussen de andere nieuwsberichten door wordt gebracht alsof er geen vuiltje aan de lucht is? Een chimpansee uit Artis die zijn teen verstuikt heeft, een asielzoeker die op een voorrangskruising is aangereden door een bejaarde op een scootmobiel, en oh ja, dan ook nog even de PVV die Nederland vol wil bouwen met concentratiekampen voor asielzoekers. Zijn we in Nederland de weg kwijt, of is rechts-extremisme inmiddels salonfähig geworden?

Robert Jean Konrad

Dit bericht werd geplaatst in asielzoekers, bezorgde burgers, neofascisme, PVV, vluchtelingen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Hermetisch in Heumensoord: Het Westerbork van Wilders

  1. sonicchrist zegt:

    ik ben ook geen fan van wilders en al helemaal niet van dit soort plannen. Maar we zullen ook niet naïef zijn m.b.t. de asielzoekers die hierheen komen. Ik heb een paar keer met hen te maken gehad en ze waren door de bank genomen arrogant en dominant. De islam als religie moeten we hier ook niet willen omdat deze een anti-diversiteits religie is. Jezus wordt als prisma ontkend. Politiek links zou een veel kritischer vuist tegen de islam moeten maken en iets minder hard ook tegen de asielzoekers.

    Ik zeg er eerlijk bij: hoe het dan wel moet met die asielzoekers weer ik ook, zo niet. Maar dat wilders in de kaart wordt gespeeld is mede dankzij passief links.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s