Diep geschokt

Sven-Kockelmann-300x169Oh oh oh! Wat waren de Nederlanders afgelopen zondag weer massaal en diep geschokt! Een ex-gedetineerde die zijn straf uitgezeten heeft zat zomaar op een terras in Utrecht een tomatensapje te drinken! Men riep om het hardst: “Hoe diep heeft dit land kunnen zinken? En dat op klaarlichte dag! Stel je voor dat u daar als bezorgde burger met uw kinderen langs gelopen was! Dan waren de gevolgen niet te overzien geweest! En dan nog het gore lef hebben om aan een nietsvermoedende horecamedewerkster te vragen of zij een veganistische maaltijd in de aanbieding heeft! Dus nu hebben de melk en de eieren het opeens gedaan? Hardwerkende zuivelboeren die moeten bloeden voor de mislukte resocialisatie van een linkse activist? Het is een schande!”

Tsja, de onderzoeksjournalistiek in Nederland is blijkbaar ook niet meer wat het geweest is. Als zelfs de publieke omroep al zwicht voor de met groene stront gevulde onderbuik van de zelfverklaarde cultuurbeschermers. Elke zichzelf respecterende journalist zou zich diep moeten schamen om een Fortuynistische hielenlikker als Mat Herben als “deskundige” op te voeren in een vooropgezette show met verborgen camera’s en een informant c.q. matennaaier die het slachtoffer op suggestieve manier woorden in de mond probeert te leggen door hem zinnen te laten afmaken en valse verklaringen te ontlokken. Want dat is wat de weinige kritische kijkers van deze flutreportage op ongegeneerde wijze voorgeschoteld kregen.

De boodschap van de reportage was ook al snel duidelijk: Volkert moet terug de bak in! Al waren er twintig in het geheim opgenomen gesprekken voor nodig geweest, die ene uitspraak waarop de nepjournalisten van de KRO hem zouden “betrappen” had er hoe dan ook gekomen! Het was een walgelijke vertoning die ongetwijfeld weer door het rechtse smaldeel van de bevolking aangegrepen gaat worden om een nieuwe heksenjacht op hem te openen. En dat alles onder het mom van het “maatschappelijk belang”. Wat is in hemelsnaam het “maatschappelijk belang” bij het heropenen van een heksenjacht op een ex-gedetineerde die zijn straf bovendien al heeft uitgezeten?

Volkert-02Zonder enig bewijs behalve de half door de informant voorgekauwde woorden die Volkert voor het gemak maar even afmaakte werd hij van allerlei zaken beschuldigd zonder dat er in de reportage enige vorm van wederhoor werd toegepast. Hij zou tegen de afspraak in contact hebben gezocht met de media. Hij zou bewust het UWV misleiden om een hogere uitkering te krijgen. En hij zou het leven van de “hardwerkende Nederlander” zuur proberen te maken, wat dat ook moge inhouden. En allemaal op basis van een uurtje café-praat met een oude bekende die hem (omgekocht door de KRO) allerlei uitspraken ontlokte die vrijwel elke uitkeringsgerechtigde ex-gedetineerde gezegd zou hebben, en dus ook in dit geval totaal niet als een verrassing beschouwd kunnen worden.

Daarnaast worden er in de reportage allerlei zaken gesuggereerd die niet ter zake doen, maar die de onderbuikjes van de volgelingen van de Kale Verlosser nog eens flink moeten opschudden. Het zou een schande zijn dat hij, ondanks dat hij nooit spijt over zijn daad heeft betuigd, vervroegd is vrijgelaten. Een duidelijke drogredenering, omdat vervroegde vrijlating het gevolg is van goed gedrag tijdens de detentie, en dus niets met het “hebben van spijt” te maken heeft. De kijkers worden hier dus ten tweede male verkeerd geïnformeerd. Spijt kun je bovendien nooit afdwingen omdat het een emotie is die niet onder dwang opgeroepen kan worden. En het zou een schande zijn dat hij zomaar aan de marathon van Rotterdam had kunnen meedoen. Alsof een ex-gedetineerde die een rondje gaat joggen in Rotterdam dat bij voorkeur aangelijnd en onder strenge politiebewaking zou moeten doen, waarbij er bovendien op toe moet worden gezien dat de mensen langs de kant niet voor zijn inspanning klappen, omdat dat de gevoelens van de Pim-aanbidders wel eens zou kunnen kwetsen. Omdat Rotterdam nu eenmaal “de stad van Pim” is. Krankzinnig!

Volkert-01

Tot slot wordt er nog beweerd dat hij niets van zijn straf geleerd zou hebben. Alsof elke gevangenis een heropvoedingskamp is voor dertigers die een politieke moord op hun geweten hebben. Iedereen kan op zijn vingers natellen dat twaalf jaar detentie niet tot verfrissende nieuwe inzichten leidt. Misschien heeft het zelfs wel een averechts effect.

Uiteraard zijn de reacties op de uitzending weer niet van de lucht. Een onvervalst wedstrijdje “SCHANDE!” roepen raast als een orkaan over het land. Op een enkele verstandige advocaat na die de regels kent en tegen beter weten aan het Nederlandse publiek probeert uit te leggen dat het toch wel hoogst onwaarschijnlijk zou zijn als Volkert, vanwege een paar foto’s in een zich “krant” noemend roddelblaadje, door het OM opnieuw aangepakt zou worden, is heel diarree-draaiend rechts Nederland het nog nooit zo roerend eens geweest! Volkert moet aan de leeuwen gevoerd worden! De zon waarvan hij op het terras in Utrecht nog genoot zal moeten verworden tot de hel waarin hij eeuwig moet branden! Het rode tomatensap uit zijn glas moet vervangen worden door zijn bloed als vergelding voor de kale martelaar wiens geest in volle glorie vanaf het Mediapark tot de hemelen is opgestegen!

Oftewel: De malloten die al massaal van zich lieten horen vóór de moord op Fortuyn zijn er na de vrijlating van Volkert nog steeds niet minder mallotig op geworden…

Robert Jean Konrad

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

18 reacties op Diep geschokt

 1. Eelco zegt:

  Van der Graaf heeft zijn straf nu juist niet uitgezeten. Fact check, anyone?

  Like

 2. asfsdf zegt:

  Ga nou eens fucking dood, compleet gestoorde SICK FUCK en smerige kut dhimie!

  Like

 3. slurf zegt:

  ik kan wel een stuk met je meegaan, voor wat betreft Volkert; dat hij meedoet aan een marathon toont aan dat hij een nieuw leven probeert op te pikken. Maar nu een vraag: heb je je vriendjes van Maroc.nl al op de vingers getikt omdat ik daar een ban heb? Het enige dat ik deed was normaal discussie voeren. De Sharia zal volgens Romeinen 5:10 tot meer criminaliteit leiden. Vervolgens kreeg ik een berisping. Jij als verdediger van het vrije woord moet het toch wel voor me opnemen. Dan die website Ansaar. Hier wilde ik Romeinen 5:20 ook uiteenzetten. Maar de website waarschuwt dat ze geen garanties kunnen geven voor als mijn identiteit gehackt wordt en op het internet wordt gezet, als ik tegen de islam in ga. Hoe sta je hier tegenover? Dan Indymedia; als je tegen de massa vluchtelingen bent, wordt je weg gezet als een racist. Ikzelf strijd tegen moralisten die misbruik maken van het evangelie. Moet jij niet eerst in je eigen gelederen orde op zaken stellen?

  Like

 4. sonicchrist zegt:

  hallo kopje thee,

  Kun je op Marco forum zetten dat Deut. 18:18 niet over de profeet Mohammed gaat maar over Johannes de Doper… zie Joh. 1:21. Ik ben er namelijk vanaf getrapt.

  Like

 5. sonicchrist zegt:

  Imagine van john lennon staat op 1 in de top2000, protesteer daar eens tegen. Ik vind het een hippie zeiklied. Pseudo filosofisch gereutel van omhoog gevallen huisvrouwen nivo.

  Like

 6. sonicchrist zegt:

  als hier iemand vooroordelen heeft dan zijn het die verdomde anti zwarte piet linksen. In de media pseudo progressief lullen maar bij sollicitaties nemen jullie toch weer mensen aan met de helder c.v. en met duidelijke referenties. Ik heb de pest aan jullie.

  Like

  • Sir Pete zegt:

   Tsja, de helder c.v. geeft toch de meeste warmte.
   Heb je al eens anger management overwogen?
   Zou je sollicitaties ook geen kwaad doen.

   Nou kop op en onthoud: Er zijn nog genoeg kinderfeestjes over.

   Like

 7. sonicchrist zegt:

  ik geef toe, “ik heb de pest aan jullie” was niet aardig. Niettemin hebben jullie dezelfde vooroordelen als degenen tegen wie jullie aanschoppen.

  Like

 8. sonicchrist zegt:

  kerel, ik wil je alleen maar zeggen, ik ben een paar keer afgezeken door je soortgenoten tijdens een sollicitatie. Oké, daar kun jij niks aan doen. Maar als een hond 2 keer door een kind gebeten wordt, grijpt ie ieder kind.

  Like

 9. sonicchrist zegt:

  ik heb niks tegen Volkert persoonlijk of tegen jou persoonlijk. Maar als jullie me een domme boer vinden met sollicitaties dan vind ik jullie een stel eikels. Desalniettemin wens ik je persoonlijk een goede avond. En ik hoop dat Volkert de draad weer oppikt. Als je het eerlijk weten wilt: ik was niet zo’n fan van die Pim Fortuyn, ivm. de uitkeringen. Ik vond hem ook een griezel om te zien. Niettemin had hij wel een punt m.b.t. de islam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s